fbpx
Verivanat 2018-12-07T08:52:16+00:00

Verivanat – Sodan traumat elävät meissä edelleen

Jos kaipaat lukemista, joka koskettaa. Tarina naisten elämästä nykypäivän arjessa, sekä sodan jaloissa.  Rakkaus, joka ei kuollut koskaan.

Tilaa kirja suoraan kotiisi!

Kirjasta

Kolmen sukupolven tarinat nivoutuvat mielenkiintoisesti yhteen. Heidi Roth on kirjoittanut psykologisen trillerin, joka on myös vahva rakkaustarina.

Saara alkaa selvittämään isoäitinsä mysteeriä. Verivanat ovat hävinneet sata vuotta sitten Venäjän puolelle kun Suomi itsenäistyi.

Saaran karjalainen isoäiti Alina joutui jättämään kotinsa sodan syttyessä. Sota toi tullessaan myös suuren menetyksen, josta Alina ei toipunut koskaan.

Saara löytää ovelta varoitusviestin. Heidän perheensä on vaarassa. Tämän jälkeen kaikki muuttuu. Saara pakenee lastensa kanssa vanhempiensa luokse ja löytää isoäitinsä Alinan vanhoja tavaroita. Saara alkaa selvittämään sukunsa salaisuuksia ja saa tietää, ettei hänen isoisänsä ollutkaan Alinan suuri rakkaus.

Sain lukea Verivanat ensimmäisten joukossa. Pidin erityisesti historia osuudesta, jossa äänessä oli Saaran isoäiti Alina. Koskettavat naiskohtalot jäivät mieleeni. Evakkotarinaa ei liene koskaan kerrottu näin.

Laura, Esilukija

Kun kirja lähti rullaamaan, en pystynyt laskemaan sitä kädestäni. Heidi Roth osaa nivoa tarinat yhteen ja jättää vielä yllätyksenkin loppun. Usean henkilön näkökulmat toimivat kirjassa hyvin. Tällä tarinalla saadaan varmaan nuorempikin sukupolvi kiinnostumaan historiasta.

Pekka