Heidi Roth

Olen kirjailija Heidi Roth. Tervetuloa sivuilleni!

Ensimmäinen kirjani, Syntitehdas, julkaistiin vuonna 2013. Se kertoo Melinda Menanderista, etsivästä, joka alkaa selvittämään yritysmaailmassa tapahtuvaa toimitusjohtajan murhaa. Toinen kirjani, Verivanat, julkaistiin vuonna 2017. Se on kaunokirjallinen teos, joka yhdistää historiaa ja rakkautta. Tarina pohjautuu osaltaan Karjalasta tulleen isoäitini evakkoretkeen ja sotaan. Olen yhdistänyt myös tähän kertomukseen nykypäivän ruuhkavuosissa elävän perheen arkea ja psykologisen trillerin elementtejä.

Kirjoittaessani tutustun mielellään eri genreihin, enkä koskaan tiedä mitä genreä seuraava kirjani tulee olemaan. Kirjat syntyvät siinä tahdissa kun oma elämäni menee ja haluan pysyä avoimena uudistumiselle.

Kirjoittaminen ja luovuus ovat minulle hyvin tärkeitä asioista elämässäni. En tiedä vieläkään mistä tarinat kumpuavat, mutta sen tiedän, että minun pitää kertoa niitä sinulle. Kirjoittaa sanat paperille, nähdä isompi kokonaisuus, tuntea ja nähdä tuo matka, jonka tarinan hahmot tekevät. Oppiakseni jotain, tunteakseni jotain, ollakseni osa tätä elämän verkostoa ja ihmisyyttä.

Uusin kirjani Lumina on seikkailufantasia, joka on saanut paljon vaikutteita pohjoisesta mytologiasta. Aloitin tämän tarinamaailman kehittämisen kymmenisen vuotta sitten. Tarina tarvitsi paljon taustatyötä, joten olen tutkinut Suomen kansan muinaisia loitsurunoja ja satoja muita lähdeteoksia toteuttaakseni mahdollisimman tarkan ja muinaisiin uskomuksiimme pohjautuvan tarinamaailman ja hahmot. Olen suunnitellut tarinamaailman myös monimediallisen tuottajan näkökulmasta ja tämän takia haaveenani on, että tarkoin mietitty tarinamaailma laajentuisi myös muihin formaatteihin, kuten peliksi ja audiovisuaaliseksi tarinaksi.

Kirjoittamisen lisäksi olen tehnyt vuosia kansainvälisen markkinointiviestinnän ja tuottajan töitä. Koulutukseltani olen markkinoinnin MBA ja mediatuottaja YAMK. Olen työskennellyt muun muassa Suomen Kansallismuseossa, MTV Oy:ssä ja tällä hetkellä teen markkinointia Finlandia-talolla. Rakastan kulttuuria, taidetta ja matkustamista. Olen asunut vuosien varrella pidempiä aikoja muun muassa Los Angelesissa, Meksiko Cityssä, Manchesterissä, Milanossa sekä Kaakkois-Aasiassa. Iisalmi on synnyinkaupunkini, mutta Helsinki on ollut kotini jo yli puolet elämästäni.

Lämmöllä,

Heidi Roth